Geen categorie

De laatste echte knuffel

✨Elvira’s blog✨

Wanneer was het de laatste keer dat jij iemand een hand gaf?
Wanneer gaf jij iemand voor het laatst een echte knuffel voordat het Corona-virus uitbrak?

Ik loop richting de supermarkt. Het is een zonnige dag en ik kan voor het eerst sinds tijden weer zonder jas over straat. Ik heb een boodschappenlijst gemaakt en ik ga gericht te werk. De supermarkt in en er zo snel mogelijk weer uit.

Onderweg zie ik ontzettend veel mensen om mij heen. Ik kan wel zeggen dat het druk is op straat. Daar waar ik eerst nog versteld stond van het feit dat de straten leeg waren, lijkt het nu wel drukker dan voorheen.
Mensen houden wel anderhalve meter afstand, dat wel, want gelukkig houdt men zich nog steeds zoveel mogelijk aan de afspraken.

Terwijl ik iedereen om me heen observeer vraag ik me af wat dat nou toch is… dat mensen ondanks alle risico’s toch willen afspreken, los van het feit dat wij natuurlijk sociale wezens zijn.

En toen besefte ik het me.
Juist omdat het niet meer vanzelfsprekend is hebben we de behoefte om samen te zijn. Voorheen als ik bij mijn familie weg ging gaf ik iedereen een knuffel en een kus. Nu dat niet mag… heb ik alleen maar meer behoefte om ze te willen knuffelen! Hetzelfde geldt voor mijn vrienden.

De laatste keer dat ik ze zag heb ik niet bewust afscheid van ze genomen, ik zou ze immers op korte termijn toch al weer zien. Op dat moment besefte ik niet dat het nog wel eens heel lang kon gaan duren voor ik ze weer zou zien.

Maar je weet eigenlijk nooit of iets een laatste keer is. Misschien is dit wel het laatste bericht dat ik op mijn laptop typ of de laatste keer dat ik mijn schoenen (die eigenlijk aan vervanging toe zijn) aan trek. Je ziet van tevoren niet altijd aankomen dat iets voor de laatste keer is.

Aan de andere kant kunnen we ‘een eerste keer’ vaak wel zien aankomen! Daar kunnen we naar toe leven en bewust van genieten. De eerste keer dat ik een bericht op mijn nieuwe laptop typ, de eerste keer dat ik mijn voeten in mijn nieuwe schoenen laat glijden en … de eerste keer, sinds lange tijd, dat ik mijn familie en vrienden weer kan en mag knuffelen! Ik kan me er nu al op verheugen.

Nu aan jou de vraag:

Wie ga jij als eerste helemaal kapot knuffelen als de tijd het weer toelaat?

Leuk als je het laat weten en nog leuker als je diegene tagt in de comments hieronder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.