Geen categorie

Hoe hou je de goede voornemens vol?

✨Elvira’s blog✨ 

Hey, even een vraagje. Hoe staat het met je goede voornemens? We zitten alweer een maand in het nieuwe jaar en is er één ding wat we allemaal massaal doen of gedaan hebben. Onze goede voornemens bedenken.

Ook dit jaar hoorde ik ze weer voorbij komen.
– Stoppen met roken;
– Gezonder eten;
– Meer sporten;
– Meer vrije tijd voor leuke dingen.

En wat me dan meteen opvalt, is dat veel mensen vorig jaar precies dezelfde voornemens hadden. Daarnaast is dit vaak al het moment dat ze al beginnen af te zwakken.

In ons SAME L.I.V.E. coachingsprogramma werken we via de SAME-methodiek.

De S- stand van zaken; Wie ben jij en waar sta je nu?
De A- Ambities; Wie wil je zijn, wat zijn je dromen en verlangens?
De M- Metamorfose; Hier zet je stappen richting je verandering?
De E- Effect creëren; Hier krijg je handvatten om die verandering(en) vast te houden.

En precies dat is waar het bij veel ‘goede voornemens’ misgaat. Het ontbreekt aan effect op de rest van het jaar.

Hoe komt dit nou?

Eigenlijk zijn goede voornemens vaak wensen zonder een concreet plan. Ja je wilt stoppen met roken, maar hoe? En wat moet je er voor doen om gezonder te eten?
De concrete consequenties in je dagelijks leven ontbreken vaak. Daarbij komt dat dit rijtje ook vaak alleen maar genoemd wordt omdat het simpelweg sociaal wenselijk is. Je doet dus gewoon vrolijk met de meute mee!

Vaak beginnen we in januari met volle moed maar al snel komen er dingen op ons pad waardoor alles toch niet zo soepel loopt als je had gewild. Opgeven gaat dan vaak sneller dan je had gehoopt. Maar ja… je gaat ook niet elke maand nieuwe voornemens bedenken.

Wat kan nou helpen bij het volhouden van je voornemens?

Hoopvolle voornemens gooien we de deur uit. Dit jaar gaan we thema’s verzinnen. Dit kunnen bijvoorbeeld thema’s zijn als “in 2022 ben ik gezonder” of “in 2022 wil ik meer vrijheid”.
Op deze manier kun je een heel jaar lang kijken of de keuzes die jij maakt, iets toevoegen aan jouw thema. Wanneer je verder van je thema afraakt, hoeft dit niet meteen te betekenen dat je gefaald hebt. Is het nog niet meteen in januari gelukt, dan heb je nog steeds 11 maanden de tijd om opnieuw de juiste keuzes te maken.

Je merkt zo ook dat je bewust, maar soms ook onbewust, andere keuzes gaat maken dan wanneer je jezelf iets verbiedt of jezelf iets oplegt.

Denk er even rustig over na. Wat wordt jouw jaarthema? Waar mag dit jaar voor jou over gaan? Of wat is voor jou nu belangrijk? Het helpt hierbij om dit zichtbaar te maken voor jezelf zodat je er steeds weer mee geconfronteerd wordt. Door herinnerd te worden aan jouw thema, zal jouw onderbewustzijn zich ook meer focussen op je thema.

Dus schrijf het op, plak het op de spiegel, op de voordeur of draag het bij je.

In ons SAME L.I.V.E. programma is dit één van de dingen waar we mee aan de slag gaan. Daarnaast zal ons programma op meerdere vlakken heel wat bijdragen aan een leven vol geluk en vrijheid! En dat doen wij ook nog eens op een ontzettende unieke manier!

Nieuwsgierig geworden? Op www.same4all.nl kun je meer informatie vinden over ons en ons programma.

Wij wensen je veel plezier met jouw thema!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.