Geen categorie

Nieuwe verlangens

✨Elvira’s blog✨ 

Ik heb iets ontdekt. Iets waar ik tot dusver niet op deze manier over na had gedacht.

Velen van ons zitten nu al een behoorlijke tijd thuis, waaronder ook ikzelf. Ik weet niet hoe het voor jullie was, maar ik moest in het begin echt enorm acclimatiseren. Wat doe ik nu met mijn tijd? Hoe ga ik mijn dagen invullen?

We moesten in eerste instantie vooral accepteren dat het nu even is zoals het is. Heel vervelend maar we kunnen er helaas niet zo veel aan veranderen. Zolang we maar gezond blijven, dan hebben we eigenlijk niet zoveel te klagen, toch?

Nadat ik eenmaal het een en ander geaccepteerd had, ging bij mij vooral het creatieve brein werken. Hoe kan ik deze tijd zo goed mogelijk benutten? Wat voor positiefs kan ik hier uithalen en op welke manier kan ik toch datgene doen wat bij mij past en waar ik voor sta?

Nu we inmiddels weken verder zijn ben ik op een ander punt in deze crisis aangekomen, namelijk, het maken van een to-do list van alles wat ik wil doen zodra de situatie het weer toelaat.

Ik verras mezelf met de dingen waar ik naar verlang. Sterker nog, er komen onverwachte verlangens naar boven.
Nooit eerder stond ik hier zo bewust bij stil, maar nu ineens heel veel dingen niet meer kunnen en alles even stil lijkt te staan, zijn er bij mij ineens andere verlangens bijgekomen.

Deze Corona-crisis heeft me even weer wakker geschud. Alles is opeens niet meer zo vanzelfsprekend.

Daarom heb ik besloten dat, als het straks weer mogelijk is, ik me niet alleen ga focussen op datgene dat voor de hand ligt, maar dat ik juist een to-do list ga maken van die dingen die voor mij minder voor de hand liggen.
Dan denk ik vooral aan het leren van nieuwe dingen die weinig tot niets met mijn huidige werkzaamheden te maken hebben.

Zo zou ik heel graag leren duiken en het lijkt me fantastisch om mijn duikbrevet te halen. Mensen die mij kennen denken nu waarschijnlijk “waar komt dat opeens vandaan?”
Dit is nou wat de Corona-crisis dus met mijn verlanglijstje heeft gedaan. Ik wil nieuwe uitdagingen aangaan en nieuwe dingen leren.

Nou ben ik heel ben benieuwd of jij ook nieuwe plannen hebt gemaakt en of er dingen zijn die jij ‘straks’ anders gaat doen!
Leuk als je het met ons wilt delen, misschien inspireer je hier ook andere mensen mee.
Laat het ons weten in de comments hieronder!

1 reactie

  1. Hallo! Ik moet zeggen dat ik vol op geniet van de verplichte rust in mijn gezin. Natuurlijk moet ik thuiswerken en mijn zoon van 16 heeft online les maar er is geen haast omdat we nergens heen hoeven dus ik kan rustig eten maken en we hebben meer tijd voor elkaar ❤
    Door dit positieve gevoel ben ik veel aan het nadenken hoe ik dit kan vasthouden als alles straks weer ‘normaal’ is, wat wil ik straks naast werk en gezin blijven doen of juist niet meer doen…🤔 Met andere woorden wat is echt belangrijk genoeg om weer op te pakken of om mee te beginnen.
    Groetjes Sonja

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.