Geen categorie

NIVEA

✨Elvira’s blog✨

Deze week gaat mijn column over nivea. En nee, dan heb ik het niet over het merk van verzorgingsproducten, ik heb het hier over ‘niet invullen voor een ander’. Het is iets wat voor mij namelijk nogal eens een issue is.

Zoals we weten is ieder persoon anders. Soms denk je heel goed te weten hoe iemand in elkaar zit en wat deze persoon denkt of voelt maar dan zijn we ook heel snel geneigd om dan dingen in te vullen voor een ander (ivea).

Ik betrap mezelf er vaak op. Laatst hield ik bepaalde emoties voor mezelf omdat ik in gedachten invulde dat de ander niet op mijn emoties en verhalen zat te wachten. Zonder dat ik het eigenlijk doorhad, creëerde ik hiermee een afstand.

Ik nam de ander zijn gedachten af en zette mijn eigen gedachten daarvoor in de plaats. Ik heb als het ware de gedachten ‘gestolen’ en ze ingevuld vanuit mijn eigen onzekerheden. Dit heeft, zoals je misschien wel verwacht, niet zo goed uitgepakt.

Zoals ik eerder al zei, creëerde ik hierdoor onbewust afstand, terwijl de ander zich hier totaal niet van bewust was. Toen ik dit door kreeg ben ik beetje bij beetje de gedachten terug gaan geven. Nog steeds vanuit mijn bewerkte visie. Langzaam ontwaakte ik vanuit deze gedachten die eigenlijk helemaal niet van mij waren. En niets bleek meer dan waar. Al deze gedachten waren namelijk totaal anders dan hoe ik ze had geïnterpreteerd, hoe ik ze op dat moment voelde.

Toen ik eindelijk besefte dat ik de ander zijn eigen gedachten mocht laten spreken, bleek dit anders dan verwacht een golf van begrip en steun te zijn.

Door mijn eigen angsten en onzekerheden werden de gedachten vergiftigd.

En doen we het niet allemaal weleens, denken voor een ander?
Het is goed om je er van bewust te zijn en je af en toe te laten verrassen. Een ander kan namelijk prima voor zichzelf denken en spreken en het zal veel misverstanden voorkomen.

Nivea. Niet invullen voor een ander.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.