Geen categorie

Van Moeten naar Willen

✨Elvira’s blog✨ 

‘Van moeten naar willen’ Hoe doe je dat?

Herken je dit? Huishoudelijke taken die je maar blijft uitstellen omdat je er aldoor maar geen zin in hebt en waar je dan vervolgens onrust of misschien zelfs wel stress van krijgt omdat ze nou eenmaal moeten gebeuren.

Het is mij gelukt om hier voortaan anders mee om te gaan.

Als het dan toch moet gebeuren dan kan je het maar beter ‘leuk’ maken, toch? Ik ben namelijk van mening dat je zelf invloed hebt over hoe ‘saai’ of ‘stom’ je dit in je hoofd maakt. Het uitstellen zorgt er vaak alleen maar voor dat je er meer tegenop gaat zien.

Wat nou als je het onplezierige met het plezierige combineert?

Zo vind ik het heerlijk om af en toe een podcast te luisteren en me op die manier te laten inspireren. Toch vind ik het soms lastig om daar echt de tijd voor te nemen, want vaak duren deze podcasts wel even.

Nou heb ik de ultieme combinatie gevonden.

Hoe geweldig is het om het luisteren van een podcast te combineren met die taken die niet ‘leuk’ zijn maar nou eenmaal moeten gebeuren. Denk aan het opruimen van je huis, het opvouwen van de was of het doen van de afwas.

Ik zet mijn telefoon of laptop neer, zet mijn podcast aan en tijdens het luisteren knal ik er een afwasje doorheen. Op deze manier ben ik niet eens bewust meer bezig met het feit dat ik ‘een vervelend klusje’ aan het doen ben.

Dit is slechts een voorbeeld, maar zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.

Zo vind het ik ook heerlijk om te ‘sporten’ tijdens het opruimen of schoonmaken. Dit houdt in dat ik squads doe terwijl ik dingen moet optillen of dat ik mijn kuiten train door op mijn tenen te gaan staan en vervolgens weer te zakken (dit is tevens een mooie motivatie om ook de hoge plankjes schoon te maken) of wanneer ik de trap op en af moet rennen dan zie ik dit als een rondje hardlopen. Twee vliegen in 1 klap.

Zo geeft het opruimen mij een extra boost en ook meer voldoening.

Nou ben ik heel benieuwd… Wat doe jij om je verplichte, minder leuke taken wat aangenamer te maken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.