Geen categorie

Aandacht trekken, zichtbaar maken

✨Elvira’s wekelijkse column✨

Er wordt wel eens tegen mij gezegd: ‘jij zoekt aandacht’ of ‘jij bent echt een aandachtszoeker’.
Voor de mensen die dit opgemerkt hebben, ja dat klopt. Dat is ook een van de redenen dat ik mijn vak zo leuk vind. Ik mag op een podium staan en mensen kijken naar mij, naar wat ik kan en wat ik te bieden heb. En het mooiste is, dat ik er mensen blij mee kan maken, er mensen mee kan verrassen, hen een leuke avond kan bezorgen en soms zelfs ontroeren. Dat alles geeft mij een heerlijk gevoel!
In het dagelijks leven ben ik dit gaan toepassen. Ik heb mezelf zichtbaar gemaakt en dat is niet altijd vanzelfsprekend. Het is namelijk 1 van de meest lastige dingen om te doen. Iets wat veel mensen aan zichzelf zouden willen verbeteren. Je zult het vaak genoeg zien, mensen met het voornemen: ‘dit jaar zet ik mezelf meer op de voorgrond.’ of ‘dit jaar wil ik mezelf zichtbaar maken’.

Dus wanneer mensen tegen mij zeggen: ‘jij zoekt aandacht’ zie ik dit niet als iets negatiefs. Het is een waarheid die wellicht iets anders is verwoord dan ik het zelf zou doen, maar ik ben blij dat het opgemerkt wordt. Ook ik heb daar namelijk best wat voor moeten doen!

Het is maar hoe men het verwoordt. Ik kies er voor om er mijn eigen woorden aan te geven: Ik maak mezelf zichtbaar! En daar ben ik eigenlijk best trots op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.