Geen categorie

“Thuis” werken!

✨Elvira’s blog✨

Als theaterdocente ben ik naast mijn vaste werkuren veel thuis aan het werk. 💻 Lessen voorbereiden, scripts schrijven, e-mails versturen en ga zo maar door.
Tot een tijdje geleden had ik hier totaal geen structuur in. Ik deed alles tussen de dagelijkse dingen door.
Ik werd vaak afgeleid door van alles en nog wat en het werd ontzettend chaotisch in mijn hoofd.

Misschien zijn er wel meer mensen bekend met dit probleem. Je gaat lekker thuis werken, laptop staat klaar, koffie is gezet en je gaat beginnen. Maar de was van vanochtend moet ook nog opgevouwen worden. En als die lading er nu dan toch uit is, kan ik net zo goed de volgende lading erin doen.

En voor je het weet ben je zomaar een paar uur verder. Een spik en span huis, maar geen woord op je scherm.

Mijn goede voornemen voor dit jaar was dan ook om meer structuur aan te brengen in het “thuiswerken” en dat is gelukt.

Dankzij ons kantoor, waar ik nu op vaste tijden werk, heb ik voor mezelf een fijne plek gecreëerd waar ik kan werken zonder afleidingen van thuis.
Dit geeft meer structuur en meer rust in mijn hoofd.

Dus hoe lekker het ook klinkt om thuis te werken. Onze tip is, ga juist eens ergens anders zitten. Al is het in een koffietentje, bij familie aan de eettafel of in de bibliotheek. Het biedt rust en brengt misschien wel nieuwe concentratie en inspiratie met zich mee!

1 reactie

  1. Heel herkenbaar! Sinds november heb ik geen studio meer aan huis. Ik heb een nieuwe gebouwd en woon daar nu 6 kilometer vandaan. Dus als ik ga werken, doe ik ook echt wat ik moet doen en trek dan de deur achter me dicht. Ik werk dus gewoon door tot ik klaar ben. en als ik thuis ben, voel ik niet meer de druk om steeds de laptop open te klappen. Dan ben ik ook echt vrij. Ik krijg meer gedaan zo en houd echt tijd over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.